s5 logo2

javascript:;
Kategori: Samfunnet
Publisert
Treff: 3783

ATFT

ATFT er en internasjonal non-profit organisasjon utviklet av og med tankefeltpedagoger for å markedsføre tankefelt terapi

Den tredje internasjonale konferansen ”Healing the World with TFT” ble holdt 20-21. oktober 2007 i Boston.

 

 


ATFT FORTSETTER ARBEIDET I AFRIKA

 

Av Ole Erik Holmaas, fylkesleder TFT Norway avd. Hordaland/Sogn og Fjordane

 

 

For 2 år siden startet ATFT arbeidet med å gjøre TFT kjent i Afrika. 3 representanter fra ATFT var i Tanzania og Kenya og behandlet og underviste hundrevis av mennesker i de 2 landene. Denne første gangen var det spesielt behandling av malariaofre for å undersøke hvilke effekt TFT kan ha på denne sykdommen som var prioritert og med veldig gode resultater (les mer om dette i ATFT UPdate nr 4/06). I april (2007) var ATFT i Rwanda for å behandle traumeofre etter tragedien i landet, også dette med veldig gode resultater.I juni (2007) reiste Ole Erik Holmaas sammen med Stein Lund Halvorsen (TFT Telemark) og Chris Milbank fra England tilbake til Tanzania og Kenya for å fortsette arbeidet der. På samme måte som forrige gang var det i Tanzania den katolske ordenen Carmalite i byen Morrogorro (ca. 200 km vest for hovedstaden Daar el Salaam) som var verter. Og som sist ble ATFT mottatt åpent og hjertelig. Det er imponerende og med stor respekt ATFT opplever hva Carmalite og andre religiøse ordener gjør for lokalbefolkningen i denne fattige delen av Tanzania.

 

 

Også denne gang var det behandling og undervisning som var på programmet. Behandlingen var som vanlig, enten det gjaldt følelsesmessige lidelser/plager eller fysiske, fortrinnsvis smerter. I kanskje enda større grad enn hjemme opplever ATFT-utsendingene at behandlingen ga interessante tilbakemeldinger. Det kan se ut som om at toksinproblematikken er mindre i denne delen av Afrika. Og når vi vet at det er mindre forurensning, mindre bruk av medisiner, mye mindre tilsetninger i maten som i denne delen i langt større grad kommer rett fra naturen er det kanskje ikke så underlig. Det kan kanskje lette den framtidige kunnskapen og bruken av TFT i Afrika. For det videre arbeidet med TFT i Afrika er ATFT sitt arbeid med å undervise sannsynligvis enda viktigere enn behandlingen som ATFT gjennomfører. Det ble derfor gjennomført flere 2-dagers algoritmekurs. De fleste var nye kursdeltakere, men noen hadde gjennomført undervisningen også i 2005. Og noen av disse igjen har brukt TFT jevnlig de siste 2 årene. Disse vil sannsynligvis utgjøre den viktigste gruppen for å få til et gjennombrudd med TFT i Tanzania. Vi planlegger allerede nytt besøk neste år og den aller viktigste delen av neste års oppdrag er å gjøre noen av disse i stand til å undervise slik at TFT vokser uavhengig av ATFT sin tilstedeværelse. Vi skal med glede støtte de som velger å ta dette valget.

 

 

Den største enkeltopplevelsen for ATFT utsendingene var kanskje samlingen på en skole med 125 tenåringsjenter. Behandling av fobier på 125 jenter samtidig er en opplevelse utenom det vanlige. I starten var de litt forsiktige og sjenerte men de tødde snart opp. Å få oppleve gleden og åpenheten til disse jentene var stort. Og det er vakkert når 125 jenter synger flerstemt som takk for at vi kom. Og med til historien hører det også at vi ble utfordret til å synge for dem. Så Stein/Ole Erik sang den norske nasjonalsangen for 125 jenter. Ikke like vakkert men med samme innlevelse! Det var spennende å oppleve Afrika. Spesielt Tanzania er fattig og veldig ulikt det vi er vant med her hjemme. Vi ble frarådet å gå ut om kveldene og vi bodde på inngjerdet område og med lås/jerndører/gitter om natta. Og med væpnet vakt. Men vi møtte bare hyggelige mennesker og selv om de er fattige er smilet aldri langt unna. Og litt annet ble det tid til også. Stein og Ole fikk med seg 2-dagers safari hvor alle Afrikas ville dyr (vi så ikke neshorn og krokodiller) ble skuet på nært hold –fra takluken på safarijeep.

 

 

Den siste uken holdt vi kurs i Nairobi i Kenya. Vi bodde på det amerikanske universitetet i byen og kontrastene for oss nordboere var på langt nær så store som det vi opplevd i Tanzania. Men entusiasmen og gleden med å lære seg,og ikke minst praktisere TFT var like god.

Vi takker for at vi fikk være med på denne opplevelsen og håper at ATFT får anledning til å fortsette arbeidet i Afrika.